חינוך ילדים בעזרת התת-מודע
מאת: אלעד כהן, מפתח "שיטת הפשטות שבאושר על ידי כוחו של תת המודע", מתקשר ופותר חלומות .
אחד מעקרונותיה של שיטת הפשטות שבאושר הוא: מה שתיתן הוא שתקבל בחזרה. על אחת כמה וכמה נכון הדבר כאשר מדובר על מישהו שקרוב אליך, ובייחוד ילדיך.
כהורים אנו נוטים לכעוס מאוד ואף לאבד שליטה לרגע כאשר הילדים לא מקשיבים, זה הרי הגיוני וטבעי לחלוטין. אם נשכיל להבין שמה שאנחנו רואים אצל הילדים שלנו זה בדיוק מה שחסר אצלנו יהיה לנו קל הרבה יותר להשלים עם הדברים ולכן גם לתקן אותם ביותר רוגע ושלווה.
תת-המודע כמחנך
הילד שלנו מושפע מהמון מסגרות: החברה, הגן או בית הספר, ההורים, האחים ועוד ועוד.
לנו כהורים התפקיד החשוב ביותר בעיצוב דמותו של הילד. אנחנו אלו שקובעים לו את החוקים והנורמות לחיים. אם תת המודע שלנו ישקר לילדים אזי החוקים והנורמות יתפרשו שלא כהלכה.
בדיוק כפי שילד בגיל צעיר לא יודע לשקר, כך גם תת המודע. לתת המודע רק אמת אחת.
ילדה מסויימת עליה אומרים תמיד כי תהיה דומה לאימא שלה - בשלב מסוים בחייה תסתכל היא על עצמה ותבין כי היא מתנהגת כמו אימא. מדוע? כי הילדה היא מראה של האמא ואותו הדבר להפך. בדיוק כך גם הילדים שלנו - הם המראה שלנו. עלינו להבין שלא רק אנחנו באנו לתקן אותם, לחנך אותם ולמצב אותם - גם הם הגיעו כדי ללמד אותנו כמה וכמה דברים על החיים.
צפו בילד, בהתנהגות שלו, בתכונות האופי שלו, ביתרונות ובחסרונות שלו - כאשר תבינו שחלק ממנו נובע ממי שאתם תבינו שאם תשפרו את דרככם כך גם הוא.
אף פעם אל תשכחו שהוא ילד - חלק מהתפקיד שלו זה להרגיז, לא להיות קשוב ובעצם דרך כך לבקש הצבת גבולות. תת המודע שלכם הוא זה שמשדר לילדיכם את האמת שלכם – האני האמיתי שלי, מי שאתם באמת ואינכם יכולים להסתיר.
כך,
- אמא שמתנהגת בפזיזות ובחוסר סבלנות לא יכולה לדרוש מילדיה להיות רגועים וסובלניים.
- אמא שמרבה להרים את קולה לא יכולה לבקש מילדיה שלא לצעוק בחזרה.
- אבא שלא משתף את ילדיו בפועלו בבית לא יכול לצפות מהאחים שישתפו אחד את השני.
חשבו על עצמכם במקומם, השליכו על היחסים עמם
מה שתת המודע שלכם מספר לילדים הוא מה שיעצב אותם. שימו לב, את האמת של תת המודע אי אפשר להסתיר - אל תדרשו מהילדים שלכם להיות מה שאתם לא. שימו לב ותקנו את התנהגותכם בהתאם למה שאתם מצפים מהילדים שלכם .
רק כאשר האמת של תת-המודע תתחבר עם הרצונות שלנו במודע נצליח לתקן, את עצמנו וגם את ילדינו.
הרבה הורים לילדים שעולים לכיתה א' או מתקדמים למסגרת חברתית השונה מזו אליה היו רגילים עד כה חוששים שהילד שלהם יתקשה במסגרת החדשה. על כן הם מנסים להכין את הקרקע מבעוד מועד, אך שימו לב. אם הכל יהיה מושלם לילד לא תהיה התמודדות, והרי אותן התמודדויות בחיים הן בעצם אלו המעצבות אותנו.
הקרינו לילד בטחון, אמונה ביכולותיו. כאשר תרגישו פחד או חשש בתוככם על הקשיים הצפויים לילד בזמן שהוא עדיין אינו יודע מה צפוי לו ואין שום סיבה שהוא עצמו יחשוש - אותם חששות ופחדים, טבעיים לגמרי, יוצאים החוצה כמו קרן אור הישר למוחו של הילד והוא סופג הכל. ייתכן שהילד מוכן לחלוטין אך אנו ההורים גורמים לתת-המודע שלנו להקרין לו מסר אחר לגמרי.
חשבו על עצמכם במסגרת חברתית חדשה, עבודה חדשה - החששות בהתחלה, אתם "בוחנים" את הסביבה ואת התנהגותה אליכם - אם גם בגיל כה "מופלג" יש לנו חששות, מדוע שלילד לא תהיינה חששות?
זכרו - תת המודע מוציא רק את האמת אל הילד שלכם - ברגע שתהיו שלמים עם עצמכם לגבי ההסתגלות החדשה של הילד - כך הוא ירגיש בטוח בעצמו, כיוון שיקבל זאת מכם.
_________________________________________________________________________________
לקריאה נוספת:
המדע של האינטואיציה
סמבולים בחיי היום-יום
מודעות יצירתית